Na de (blijvende) ellende in Martenslinde en in Rijkhoven, gaat het maar verder. Dit stadsbestuur wil nog vlug/vlug zijn blazoen wat oppoetsen door her en der werken uit te voeren.

“Omdat het schepencollege de nodige beslissingen te laat heeft genomen stapelen de flaters zich op”

 

 

 

  • De kwaliteit van de recente bestrijkingswerken was beneden alle peil: in Schoonbeek moesten de werken zelfs worden overgedaan.
  • De werf van de Blondeswinning heeft wel driemaal stilgelegen en liep jaren vertraging op.
  • De spoorbrug in Heesveld bleef vier maanden nodeloos afgesloten door een slechte planning.
  • Door een slechte coördinatie van de werken was Bilzen Centrum op kermismaandag 4 juni totaal onbereikbaar: Brugstraat, Markt en Tabaart waren gelijktijdig afgesloten, met ene enorm economisch verlies voor handel en horeca: één bedrijf liep zelfs een meeting met 90 klanten in het centrum mis!
  • De werken aan het Stationsplein werden zopas stopgezet, omdat men twee rioleringsputten had aangelegd op privégrond, zonder akkoord van de eigenaar.
  • De organisatoren van processies, old-timer ritten, loopwedstrijden enz … trekken zich de haren uit het hoofd omdat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet meer weten hoe ze hun activiteit nog veilig door het verkeer kunnen loodsen.
  • Intussen kamperen de hersteldiensten van Infrax, Waterleiding en Proximus in Lin en in Reek voor de vrijwel dagelijks gebroken leidingen van elektriciteit, telefoon, water en gas.
  • De plechtige opening van de Brugstraat op 14 juni werd uitgesteld … omdat de werken niet klaar waren.
“Openbare werken, het blijft maar duren, één puinhoop!”

En daar gaat het dit nva-vld-spa bestuur om: de opening, de receptie is belangrijker dan de kwaliteit van de werken. Zo werd in Rosmeer het openingslint van de vernieuwde Kerkstraat geknipt … op de speelplaats van de school, waar ook de receptie doorging. Want geef het toe, we worden wel dagelijks uitgenodigd voor één of andere opening of inhuldiging, van een kunstwerk of een vluchtheuvel, een straat of een plein, het kan niet op, en telkens met de bijbehorende … receptie. Heb je pas een nieuwe inrit aangelegd? Het Schepencollege zal die wel komen openen.

Met receptie.

Op jullie kosten.

Santé.

“Voor TOB is het goed onderhoud van het openbaar domein en de aanleg van degelijke infrastructuur een opdracht voor zes jaren en niet van enkel in het jaar van de verkiezingen!”

Wij willen een moderne stad die professioneel wordt gerund en waar modern management voorrang krijgt op improvisatie en amateurisme.